Sportért és ifjúságért felelős államtitkár- Köszöntő

Sportért és ifjúságért felelős államtitkár- Köszöntő
Tisztelt Dai Si-Fu Nagymester - Főinstruktor úr! Kedves Norbert!
Tisztelt Magyar Wing Tsun Egyesület! 
 
A „gyönyörű tavasz” 30 éve vette kezdetét Magyarországon, mikor is nagymesterünknek, Si-Fu Máday Norbertnek köszönhetően megalakult hazánk legrégebbi és legnagyobb kung-fu iskolája.
Isten éltesse az egyesületet 30. és az alapító nagymestert 45. születésnapján, ez alkalomból is kívánok bőséggel erőt, egészséget a tanulás és a tanítás útján!
Mivel a valódi értékek állandóak, az iskola célja az évek során sem változott. Egyre többeknek nyújt lehetőséget az ősi kínai harcművészet gyakorlására, mely által az fizikailag, szellemileg és erkölcsileg is fejleszti tanulóit. Közössége révén otthont ad, helyes utat mutat határon innen és túl, a fiatalabb generációk számára. Ahogy a harcművészek mondják, a vasat tűzzel edzik, az embert emberrel.
Az idén 30 éves Magyar Wing Tsun Egyesület megalapítója és vezetője számos magas fokozatú mestert nevelt ki az idők folyamán, az iskola 65 országgal egyetemben a Nemzetközi  Wing Tsun Szövetség hivatalos tagja, Si-Fu Máday Norbert egyesületünk vezetője pedig kelet-európai főinstruktor, Leung Ting nagymester személyes tanítványa. Esetükben valóban elmondható, hogy minden találkozásban ott rejlik a tanulás lehetősége, az Ő irányításukkal iskolánkban valóban mindenki tanuló és tanító lehet az élet folyamatában.
Hiszen a jó iskola és a jó tanár, - ahogy a Wing Tsun - lehet egyszerre az állandóság és a változás egysége. Miközben egy egész emberöltőn át ható példát ad, új világot nyit meg emberségben és tudásban, és az új szemlélet által az ismeretek összefüggéseit tárja fel.
A harminc esztendős Magyar Wing Tsun Egyesülethez ma már - csak Magyarországon-majdnem száz iskola tartozik. Máday Si-Fu a Mesterek Tanácsával a tanítványokat mesterekké neveli a Nemzetközi Wing Tsun Szövetség diplomájával is elismerve tudásukat. A Magyar Wing Tsun Egyesület a wing tsun család méltó zászlóshajója, oszlopos tagja, ahol öröm tapasztalni, hogy egyre többen lesznek a közösség tagjává, javarészt olyan fiatalok, akik a megkezdett úton élményben, tudásban, vitalitásban, kitartásban és önfegyelemben is nagyobbak és egyre többek lesznek. Hiszen életünk állandó része a Wing Tsun Kung-fu, mely nem csak harcművészet, hanem erkölcs, filozófia, szellem és legtöbbünknek valóban „gyönyörű tavasz”.
Kívánok nemes küzdelmeket, eredményekben, élményekben, sikerekben bővelkedő tanulást, egy olyan úton, melyen –saját tapasztalatom alapján is - érdemes haladni!
Dr. Simicskó István
Budapest, 2015. február 27.