Gyönyörű tavasz virága a honvédelmi államtitkár rendhagyó találkozója a fiatalokkal

 

  
„Gyönyörű tavasz virága” – magyarra fordítva ezt jelenti a wing tsun, azaz a kung-fu azon ága, amelynek eredete mintegy háromszáz évre vezethető vissza - mondta Szabó Csaba Si-Hing, Budapest és Heves megye 5. mesterfokozatú oktatója a Fidelitas XIV. Nyári Táborában, amelyen dr. Simicskó Istvánnal, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkárával, a stílus 4. fokozatú mesterével tartottak közös bemutatót.

 
 
A Wing Tsun jól is jött, mert odakint a hideg szélben piszkosszürke hullámok nyaldosták a siófoki Ezüstpart fövenyét. Bár az eső tíz órakor még nem esett, a rendezők jó érzékkel a füves part helyett a szálloda emeleti nagytermében várták a vendégeket és a nézőket.
Miután a „Gyönyörű tavasz virágát” egy törékeny dél-kínai hölgy találta fel, inkább harcművészet, mint küzdősport jellege van. Mindezt jól szemléltette a mesterek és tanítványaik bemutatója. Miként azt is, hogy mi mindent lehet elérni 17 év kemény és kitartó munkájával (Simicskó István Si-Hing) és mit tesz 20 évnyi edzés (Szabó Csaba Si-Hing).
Többször is taps kísérte a programot. A két mester jól érthetően és világosan el is mondta, mit, miért és hogyan tesznek a harci technikák bemutatása során.
A bemutató után mindenki beállhatott elsajátítani a legalapvetőbb technikákat, fogásokat, így hamarosan minden vállalkozó szellemű fiúról és lányról folyt a víz, miközben a mesterek türelmesen, tanári módon oktatták őket.
 
 
   
           
A fenti képek forrása és cikk eredetije itt található a fidelitas.hu oldalon