Si-Fu Máday Norbert

Si-Fu Máday Norbert

Kelet-Európai főinstruktor

Si-Fu Máday Norbert

A kezdetek

1970. április 9-én született Kiskunhalason. Kung fu tanulmányait 1985-ben kezdte az akkori Jugoszláviában, Slavko Truntic mester, a Kelet-Európai Wing Tsun Szervezet akkori vezetőjének keze alatt. Első iskoláját Kecskeméten nyitotta 1986-ban.
 

Egy új korszak

A jugoszláv polgárháború kezdetével megszakadt a kapcsolata mesterével. Ekkor vette fel a kapcsolatot a stílus nagymesterével, dr. Leung Tinggel, akit végül 1990-ben sikerült egy magyarországi látogatásra "csábítania". A kapcsolat gyümölcsöző lett: a nagymester azóta minden évben legalább egy alkalommal felkeresi hazánkat, szemináriumot tart a diákoknak és továbbképzésben részesíti a mestereket.
 

Si-Fu Máday Norbert pillangókésekkel

A stílus népszerűsítése

Országszerte nagy sikerű bemutatókkal népszerűsítette a stílust, instruktorokat, mestereket képzett, újabb klubok megnyitására ösztönözte őket kezdetben országszerte, később azonban határainkon túl is. Rövid időn belül a Wing Tsun kung fu lett - tanulóinak és mestereinek létszáma alapján - Magyarország legnépszerűbb kung fu stílusa és ez azóta is változatlanul így maradt. Máig rendszeresen tart szemináriumokat, edzőtáborokat Magyarországon és Kelet-Európában, illetve vezeti a mesterek hétvégi edzéseit.

1999-ben Kínába utazott, hogy bemutatókat tartva népszerűsítse a stílust. Biu Jee formájának dinamizmusa a kínai mestereket is meglepte, magyar kísérőinek edzésmunkája pedig a hongkongi tanítványokat nyűgözte le.
 

Szakmai és szervezeti fejlődés

Kelet-európai főinstruktorként Magyarországon kívül erős szervezetet épített ki Lengyelországban, Litvániában, Észtországban és Erdélyben is. 2002-ben, hatodik mesterfokozatának megszerzésekor Leung Ting nagymester tiszteletbeli fiaként fogadta klánjába. 2005-ben kapta meg a 7. mesterfokozatot, 2007-ben pedig a 8. mesterfokozatot, 2012-ben  a 9. mesterfokozatot.